Масовне војне вежбе које НАТО одржава у Пољској не узимају у обзир да би у условима стварне борбе војска Алијансе била уништена, наводи лист „Хафингтон пост“.
Почетком јуна у Пољској је почела војна вежба „Анаконда 2016“ током које је неколико стотина америчких, британских и пољских војника слетело у централни део земље да би разрадили поступке у случају рата са Русијом.
Међутим, у условима реалног сукоба војска НАТО-а била би у смртној замци, наводи лист.
„Зона искрцавања трупа налази се на само 290 километара од војне базе у Калињинграду, тј. надохват руских ракета намењених обарању авиона типа неспретног C-17, који мора да успори да би избацио падобранце. На земљи би лако наоружани војници постали лака мета за руске беспилотне летелице и тешку артиљерију“, наводи се у чланку.
Током вежби војска НАТО-а такође би требало да обезбеди копнени коридор према Литванији за америчке оклопне транспортере „страјкер“. У стварности, техника би била заробљена између базе у Калињинграду и Белорусије, савезника Русије, у тзв. „унакрсној ватри“, наглашава „Хафингтон пост“.
Лист наводи податке из извештаја истраживачког центра РАНД према којем војска НАТО-а не би могла чак ни да одступи и била би на месту уништена.
„Хафингтон пост“ такође наводи да би још једна препрека за војску Алијансе била и језичка баријера и културне разлике између војника различитих држава, што би ометало координацију дејстава
 = према писању Новости
   Из коментара уз овај чланак:
   Radoslav 09. јул 2016. 20:04 Koji monstrumi. Sta oni planiraju?
maniks 09. јул 2016. 20:49  Ne samo nato u Evropi nego bi bila unistena i Amerika. Kada se to desi u svetu ce zavladati mir. Sta kauboji zamisljaju da ubijaju Rusku decu i ostalo stanovnistvo a da njihova deca i ostali snimaju holivudske filmove i uzivaju u miru.

Dzingis Kan 09. јул 2016. 22:58 hahaha nek se posavetuju sa bonapartom i hitlerom

Dragojlo 09. јул 2016. 21:53 ako se to desi onda ratuju Bog i djavo!Zna se ko pobedjuje!