НЕНАД Стевановић (37) радник рудника "Грот" у Кривој Феји, који је ухапшен због недозвољених полних радњи, након што су на друштвеним мрежама освануле фотографије како испред школе љуби ученицу седмог разреда, саслушан је јуче у Основном тужилаштву у Врању, након чега је судија за претходни поступак прихватио предлог тужиоца и одредио притвор до 30 дана. Како "Новости" сазнају, Стевановић се пред тужиоцем бранио заљубљеношћу и љубављу која је била узвраћена.
Иако су све надлежне институције, почев од школе, Центра за социјални рад преко полиције, ангажоване, родитељи девојчице ипак мисле да је требало раније реаговати, јер они већ месецима, како кажу, муче муку са овим педофилом, који је непосредно пре хапшења претио девојчици да ће јој побити породицу, због чега је она покушала да се отрује.
Врата скромног породичног дома у Врању отвара нам сићушна девојчица више налик дечаку, убрзо јој се на капији придружује и очајна мајка, која започиње причу о вишемесечној борби.
Брука се невиђена догодила, сви причају о нама, али мени је битно да ми је дете добро, за њега живимо и мучимо се и ја и муж. Старија сестра се удала са 15 година, а она је још детенце које ништа не зна и он је манијак који злоупотребљава њену наивност - започиње причу Верица Станисављевић.
Она каже да је обијала врата многих институција и да јој је жао што он није ухапшен још јула када су она и супруг пријавили нестанак девојчице.
Била је код тетке и кренула кући, испоставило се да се нашла са њим. Хтела је да се уда за њега. Полиција је вратила дете кући. На срећу између њих се ништа није догодило. Од тада сам водила дете код свих могућих лекара, психијатра и школског психолога
. Причали смо сви, она је негирала да ће више контактирати са њим, али чим јој се он јави, она је настављала. Шта сам могла више да урадим - јада се мајка.
Стевановић љуби девојчицу пред школом
Након инцидента у јулу она је добила одговор тужилаштва да нема основа за покретање поступка, јер је девојчица добровољно кренула са њим. Након најновијих дешавања када је усликано њихово љубљење испред школе, о чему је обавештена полиција, педофил је чак телефонирао мајци девојчице тражећи од ње да сведочи у његову корист како не би био ухапшен.
Свашта сам му рекла у телефонском разговору. Немам више суза за плакање и не знам шта да радим. Причала сам јој и причала и не знам где сам погрешила - прича очајна жена и додаје да не може да изађе из куће, јер се плаши.
Пре хапшења је претио детету да ће јој побити целу породицу, због чега је девојчица покушала да се отрује, мајка каже да је срећа па је попила шаку аналгина, а не неких других лекова.
Родитељи тврде да су били опрезни и да су много пута чекали дете испред школе. Ученици ове школе, њени вршњаци, тврде да су девојчица и педофил били у вези, а о њиховом интензивном контакту на "Фејсбуку", преко кога су се и упознали, сведоче бројни коментари и узајамне размене нежности. Она је коментарисала његове фотографије, он њене називајући је "барбиком", "најлепшом" и "једином".
Верица Станисављевић, мајка детета
Иако се спекулисало да је девојчица имала подршку мајке у овој болесној вези, несрећна жена негира и, како каже, најрадије би сама пресудила педофилу који им је уништио живот.
ХТЕО ДА СЕ ЖЕНИ СА ТРАНСВЕСТИТОМ
У КРИВОЈ Феји немају речи хвале за Ненада Стевановића, описују га као чудака и сви са осмехом препричавају његов покушај женидбе. Наиме, он је, према речима мештана, упознао неку девојку преко "Фејсбука" у Београду, платио јој карту како би она дошла у Криву Феју. Испоставило се да је она у ствари он, што је открила његова мајка, којој је било сумњиво што син са будућом женом нема сексуалне контакте. Стевановић је тада трансвестита одвезао у полицију у Врањској Бањи.