УНИВЕРЗАЛНА БИБЛИОТЕКА НОВОГ МЕДИЈА. COMPLETARIUM

На други, трећи поглед. ЦЕО СВЕТ је једна држава. "Сазвежђе З"

Укупно приказа странице

ГЕНЕЗА

Првобитни назив ове стране био је Родослов. Откриће једног текста написаног на маргинама рукописа поезије који су ми одбили комунистички издавачи. Судбина се уплитала у мој живот на неочекиваним местима, на неочекивани начин. И ова страница би могла да објављује записе и текстове, који се директно и индиректно дотичу тога уплитања. Зар не, вредело био покушати?
знак препознавања: гледано искоса - тиква и кључ..
..

РОДОСЛОВ... - Коњи су за нас били смртоносни, као и понос, настраност и неопрезност. Не зна се како су Турци ухватило Рајка*. Димитрија**, небесног и руменог као ружа, нашли су у локви пуној прљавожуте воде са белегом потковице на челу. Под копитама сопствених ждребаца.
Здравку***  је пастув сломио десну надланицу....

__________

        *  Мисли се на хајдук Рајка Лукића, по коме једна од подземних лепотица источне Србије (Мајданпек) носи назив. - Тада се није знало, када је писан горњи наслов. После смо сазнали: Субаша је у нашем селу био Босанац родом, с њим се спетљала једна од Српкиња из тога села, сестра заменика харамбаше Рајка, и издала је и рођеног брата и Рајка Лукића.
      **  Мисли се на нашег прадеду Димитрија Лукића (+ 1915), прегледача бобичавих свиња и народног посланика, који је погинуо глупо у октобру 1915, године у повратку из Кучева у Мишљеновац.
      ***  Мисли се на покојног Здравка Лукића, родом са Паљевина, а житеља Кучева - синовца Димитрија Лукића. (Преминуо крајем минулог века)

ЛеЗ 0007930 


Нема коментара:

Постави коментар